New Orleans Heavyweight Division

Ollie liet weten dat Bram Lambrechts (Bram Junior) afgelopen weekend zijn eerste 8c intikte met “New Orleans Heavyweight Division” 11- op Endorama in de Frankenjura.

Het massiefje Endorama werd in 2001 ingeboord door Heiko Queitsch maar er bleef één lijn open staan die pas in 2005 door Markus Bock geklommen werd. Hij doopte de route “New Orleans Heavyweight Division”.

Bram Lambrechts in "New Orleans Heavyweight Division" 11- op Endorama (photo: Olivier Coenen)

De route begint met een zware boulder (ongeveer 8A FB), gevolgd door een stevige negende graads route wat resulteert in 11- (8c). Begin dit jaar zette de sterke Duitse Conny Matthes de eerste vrouwelijke beklimming op haar naam.

Mooi gedaan Bram!
Klik op een foto voor een groter formaat.

Share

Comments are closed.