Radium Boulders in Maastricht

Terwijl boulderhallen de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond schieten in Nederland kwam Limburg er maar bekaaid van af. Ondanks de vele pogingen van klimmers en ondernemers om in Maastricht een klim- of boulderhal locatie te openen liepen deze initiatieven op niets uit. Maar nu is het dan eindelijk gelukt! Die eer komt toe aan het team van Boulderhal Kunstof uit Leiden en Boulderhal Energiehaven uit Utrecht, die zich nu ook gaan vestigen in een van de voormalige Radium gebouwen in Maastricht.

Op de plek waar vroeger banden en rubber werden geproduceerd ontstaat nu ruimte voor creatieve en culturele bedrijvigheid. Het complex heeft de naam Het Radium. Een knipoog naar het verleden en naar de naam die nog steeds op de markante schoorsteen staat. (photo: www.hetradium.nl)

Op loopafstand van het centrum, op het voormalig industrieterrein Bosscherveld, liggen de oude fabriekshallen van Radium die verwijzen naar een rijk industrieel verleden. De hal (het LABgebouw) waar Radium Boulders haar deuren zal openen in het najaar van 2018 heeft een vloeroppervlakte van 1600m2.

Radium Boulders heeft een vloeroppervlakte van 1600m2 en krijgt een wandoppervlakte van maar liefst 700m2. (photo: Floriaan Drewes)

Bob Giesberts, die jarenlang de rechterhand is geweest van Herman Engbers (Cube Bouldergym in Enschede), is mede-eigenaar en gaat Radium Boulders runnen, hij gaat hiervoor zelfs verhuizen van Enschede naar Maastricht.

Welkom in het zonnige zuiden Bob, wij verheugen ons allemaal enorm op de komst van Radium Boulders!

Volg Radium Boulders op Facebook.

Klik op een foto voor een groter formaat.

Share

Comments are closed.