BD atleet Katrin Lehmann bouldert 8C!

Marktleider Black Diamond is altijd innoverend en grensverleggend bezig met hun producten en dit geldt ook voor de atleten van Black Diamond. Neem bijvoorbeeld Katrin Lehmann, die vorige maand in het Zwitserse Morchelstock de boulder ‘Kryptos’ 8C kon toppen. Een hele bijzondere prestatie want hiermee is ze de tweede vrouw ter wereld die een 8C geboulderd heeft!

Latrin Lehmann in ‘Kryptos’. (photo: Michael Steimle)

Het verhaal is inspirerend, want meer dan een jaar geleden kon ze de eerste passen van deze boulder niet eens maken, maar Katrin kon zich de woorden “If there’s something you really wish to do, don’t be scared, just do it” van Daniel Jung herinneren uit een film. En met dit credo in haar achterhoofd heeft ze een jaar lang getraind voor en gewerkt aan deze boulder, wat uiteindelijk resulteerde in deze topprestatie:

Latrin Lehmann in ‘Kryptos’. (photo: Michael Steimle)

“I knew in May I wouldn’t have much time. Since it was so warm already, I drove to the area after work late in the evening. I only arrived at midnight. Slept there, got up at 6am, had coffee and some breakfast, cycled or walked up to the boulder, tried some moves, cycled down to the car, drove back and went straight to work. It was hard to get up so early and try hard. People who know me, know that I am not really an early morning person. But all that effort was worth it. I thought even if it didn’t work out, I had a nice time outside. And then on the 14th of May I was able to top out this boulder”.

Job done! Latrin Lehmann na ‘Kryptos’. (photo: Michael Steimle)

Klik hier voor meer informatie over Black Diamond en hun atleten.

Klik op een foto voor een groter formaat.

Share

Comments are closed.