Klimmekka Sittard

Graviton Bouldergym heeft nog maar nauwelijks zijn deuren geopend als het volgende klimcentrum zich aanmeldt in het Limburgse Sittard.

Dromen werden ideeën en ideeën werden werkelijkheid, want na een lange periode van voorbereidingen en met een onuitputtelijke hoeveelheid motivatie bereiken Hans Linders en Geert Voncken hun eerste mijlpaal voor een nieuwe klimhal!

Na vier jaar hard werken hebben Hans en Geert met I-VY een leuk bedrijf opgebouwd en met de nieuwe klimhal zijn ze terug bij hun oorspronkelijke passie: sportklimmen. Het nieuwe gebouw van Sportzone Limburg behaalde vorige week het hoogste punt van de bouw en werd de huurovereenkomst met Fitland getekend. De droom van een eigen I-VY klimcentrum is een feit.

In het hoogste deel van de 'paperclip' ligt het nieuwe I-VY klimcentrum

Sportzone Limburg heeft naast het nieuwe I-VY klimcentrum ook een fitnesscentrum Fitland, een wellness centrum, een running shop en een eigen fysioafdeling. Tevens biedt Sportzone Limburg inpandig onderwijs aan meer dan 1.600 leerlingen, o.a. voor het CIOS.

Het nieuwe I-VY klimcentrum opent in 2013 zijn deuren en is dan de grootste klimaccommodatie van Limburg met:

– Drie verdiepingen
– Eigen boulderfaciliteit
– Routes tot 20 meter hoogte
– 1.400 m2 klimwandoppervlakte, inclusief uitdagende overhangen
– Routes in alle moeilijkheidsgraden, van derde tot achtste graad
– Klimgrepen van diverse fabrikanten
– Eigen entree en bar

Share

Comments are closed.