NK Boulder 2012

Afgelopen zaterdag werd in Rotterdam het Nederlands Kampioenschap Boulderen gehouden. Grote afwezigen waren Jorg Verhoeven en Nikki van Bergen die meededen aan de Worldcup Lead in Atlanta (USA), maar dit leverde wel fraaie internationale prestaties op want Jorg werd 5e en Nikki wist zich deze keer tot een mooie 16e plek te vechten. Haar beste internationale senioren resultaat ooit!

Hierdoor was er op het NK minder concurrentie voor de begeerde landstitel. Bij de heren was het een spannende finale en prolongeerde Nicky de Leeuw zijn titel voor Tim Reuser en Remmelt Dirksen. Grote verrassing was de jeugdklimmer Bob Schubert die zich een zeer mooie 5e plek opeiste in een sterk deelnemersveld. Mooie prestatie Bob!

Roelien van de Vrie in actie op het NK Boulderen 2012 in Rotterdam (photo: Sytse van Slooten)

Bij de dames wint Vera Zijlstra voor Tabitha Buma (jeugdklimster) en de Limburgse Roelen de Vrie.

Volledige uitslag op de NKBV site.

Share

Comments are closed.