Christmas Womens Open City Lizard 2012

Maar liefst 48 dames waren present op zaterdag 15 december voor de traditionele Christmas Womens Open van Boulderzaal City Lizard in het Belgische Sint-Niklaas.

Het Lizard team onder leiding van Jan Gorrebeeck haalde alles uit de kast om er een geslaagd evenement van te maken. En dat lukte! Alle veertig kwalificatieboulders waren dan ook met grote zorg geschroefd en echte pareltjes voor ieder niveau! In totaal werd er 839 keer getopt van de 1022 geregistreerde pogingen!

Prachtige boulders op Christmas Womens Open 2012 van de City Lizard in Sint-Niklaas

Na de kwalificatie mochten de 6 beste dames zich meten in een spetterende en sfeervolle finale. Ik was erbij als fotograaf en bedank City Lizard voor de geslaagde dag en de gastvrije ontvangst: een dikke Chapeau!!

Uitslag finale:
1 Chloé Caulier (BEL)
2 Magali Hayen (BEL)
3 Emilie Guérit (BEL)
4 Gillart Maëlys (BEL)
5 Katinka van Sprang (NED)
6 Nataleigh Naat (DEN)
Volledige uitslag

Katinka van Sprang schreef het verslag:
“De Christmas Womens Open: 48 dames, 40 boulders en 5 uur de tijd met als afsluiting een spetterende finale voor de beste 6 dames! Nadat, het concept ons (Isolde en mij) helemaal duidelijk was, begonnen we al snel met opwarmen en afstrepen.

Tactisch overleg tijdens de kwalificaties

Het was niet zo, zoals meestal bij dit soort boulderevents, dat je gewoon zelf je boulders moest bijhouden, maar er waren een aantal juryleden. Je mocht iedere boulder zo vaak als je wilde proberen, maar hij telde pas als je daadwerkelijk gejureerd was en vanaf dan gingen ook het aantal pogingen tellen. Het was dus de kunst om precies in te schatten welke boulder je wel en welke niet in de eerste poging zou kunnen, om onnodig dubbel klimmen te voorkomen (één keer zonder en één keer met jury). Daarnaast gaf het ook net die extra druk, want ja áls je dan gejureerd wordt, wil je de boulder natuurlijk ook meteen toppen.

Katinka

Enfin, nadat dit ons dus duidelijk was, begonnen we snel met opwarmen in de makkelijke boulders. Het was wel even wennen, want het zijn serieuze afspringhoogtes… Na het opwarmen was het tijd om aan de bak te gaan. De Belgische Lien (Lien De Wilde, een vriendin van Isolde) sloot zich bij ons aan en met zijn drieën wisten we flink wat boulders af te strepen.

Isolde tijdens de kwalificaties

Ondanks een aantal toppers die meededen, waren er veel boulders in de categorie 6B tot 7A+, wat het extra leuk maakte. Isolde topte bijna alle 6C’s in de eerste poging, maar het lukte haar in twee 7A’s net niet om de eindgreep te fixeren. Lien hakte lekker door en wist de meeste 6C’s ook in de eerste poging te klimmen, ondanks dat ze het ‘rustig aan ging doen’. En ik was om 5 uur volledig leeg, maar besloot nog één moeilijkere boulder (Red: 7A) te proberen en klom deze tot mijn eigen verbazing nog relatief snel uit.

Lien De Wilde tijdens de kwalificaties

Mooie afsluiter dacht ik zo, maar Isolde merkte op dat ik nu misschien wel eens in de finale zou kunnen staan. Zelf kon ik me dat niet voorstellen met het aantal sterke vrouwen die ik had zien rondlopen en klimmen. Maar Isolde bleek gelijk te hebben en ik was als 6e door naar de finale en het enige wat ik zelf kon denken was “hoe ga ik DIT overleven, aangezien ik al helemaal dood ben!”.

Katinka tijdens de kwalificaties

Maar goed, snel alles bij elkaar zoeken en de isolatie in, donsjas aan (maar toch nog klappertanden van de zenuwen) en suikers binnenkrijgen. Naast mij waren Chloé Caulier, Magali Hayen, Emilie Guérit, Maëlys Gillart en de Deense Nataleigh Naat door naar de finale. Na 20 minuten mochten we de 4 boulders gaan inlezen en kregen per boulder 2 minuten de tijd.

Nataleigh Naat tijdens de finale

Doordat ik als zesde geplaatst was, mocht ik als eerste beginnen met de boulders. Boulder 1, die me nog wel te doen leek, bleek dat niet te zijn. Drie pogingen en de instap niet doorgekomen. In boulder 2 daarentegen, wist ik, tot mijn eigen verbazing, in de eerste poging tot de eindgreep te komen. Maar doordat ik zoveel gegeven had in deze poging, waren mijn tweede en derde poging vrij kansloos. Boulder 3, ging ook helemaal niet verkeerd. In mijn laatste poging kwam ik tot de voorlaatste greep, maar doordat ik niet goed had gekeken naar de uitklim, lukte het me niet om het bovenin voor elkaar te krijgen. In de laatste boulder had ik het gevoel dat het echt interessant ging worden, want deze boulder had namelijk een running start.

Katinka in de laatste finaleboulder

Je moest beginnen met één grote tree en springen naar twee slopers. Per poging had je drie keer de kans om de instap te maken. De eerste keer viel ik er nogal lomp uit, maar in mijn eerste poging, de tweede keer wist ik de slopers te fixeren en tot de zone-greep te komen. De twee poging daarop volgend kwam ik ook weer bij de zone-greep, maar het lukte me niet om vanaf daar omhoog te komen. Tegelijkertijd, ging de strijd om de winst tussen Chloé Caulier en Magali Hayen. Beide dames hadden de eerste drie boulders in de eerste poging getopt, maar deze laatste boulder bepaalde dat Chloé Caulier de winnares werd.

Al met al kijk ik terug op een geweldige dag met een super fijne en motiverende sfeer en een erg mooie 5de plaats! 🙂

– Katinka –“

Het podium van Christmas Womens Open 2012: 1 Chloé Caulier, 2 Magali Hayen en 3 Emilie Guérit

Klik hier voor meer foto’s.

Share

One Response to “Christmas Womens Open City Lizard 2012”

  1. Lien of Billie;) says:

    PROFICIAT KATINKA!!!