Oscar glamor!

Vorige week reikte de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging haar jaarlijkse BergsportAwards uit. De uitreiking vond plaats in Zuidpool (Strandzuid) in Amsterdam, in het bijzijn van 100 genodigden uit de klim- en bergsport. De NKBV Awards werden voor de derde keer uitgereikt aan de genomineerden die de meeste publieksstemmen ontvingen. Een jury had vooraf de genomineerden geselecteerd.

De Nederlandse Peru Expeditie was de meest spraakmakende alpiene beklimming van het jaar, Bas Visscher, Bas van der Smeede, Saskia van der Smeede, Vincent van Beek en Elly van der Plas openden een nieuwe route ‘Poco Loco’ TD/VI+ op de Puscanturpa Este in Peru.

La Sportiva klimster Nikki van Bergen won met de meest spraakmakende sportklimprestatie, zij is de eerste Nederlandse vrouw die 8b+, drie keer 8b en een 8a on-sight topte. Lisa Sanders werd de meest getalenteerde jeugdklimmer, zij won het Nederlands Jeugd Kampioenschap.

Nikki ontving voor haar prestaties van de NKBV een BergsportAward in de categorie "meest spraakmakende sportklimprestatie" (photo: Mirjam Verbeek)

meer info op de NKBV website en de blog van Nikki.

Met dank aan Mirjam Verbeek voor de foto!

Share

Comments are closed.