Klimcentrum I-VY Sittard

Samen met huisstalmeester Fitland en de andere exploitanten, samen goed voor een ontvangstcomité van 70 personen, organiseerde I-VY afgelopen weekend open dagen.

De belangstelling was groot, meer dan 2000 bezoekers kwamen op zaterdag 20 en zondag 21 april een kijkje nemen in dit immense complex met daarin een toekomstige klimhal, sporthal, fitnesscentrum, running shop, fysioafdeling, danszalen, wellnesscentrum, vergaderruimten en restaurant. Maar dat is nog niet alles, want ook de onderwijsinstellingen Leeuwenborgh, DaCapo College en Arcus zullen hier onderdak vinden.

Het nieuwe sportcomplex van Sportzone Limburg in Sittard (photo: Paul Lahaye)

Het I-VY klimcentrum zal vanaf mei echt vorm gaan krijgen, want de Bulgaarse klimmuur- en grepenboer Walltopia begint dan met de bouw en inrichting van de klim- en boulderwanden. In september gaat het centrum open voor publiek en meteen na de opening geeft I-VY zijn landelijke visitekaartje af met de organisatie van een spectaculair NK Lead voor jeugd op zondag 13 oktober!

Geert Voncken legt uit waar de wanden komen in het nieuwe sportcomplex (photo: Paul Lahaye)

Share

Comments are closed.