Lachez la reine

Combi’s zijn niet altijd de meest vermeldenswaardige beklimmingen, maar uitzonderingen bevestigen de regel. Soms is er een combinatie van routes die een perfecte lijn vormt of waarin de mooiste bewegingssequenties van twee routes elkaar opvolgen. “Lachez la reine” is zo’n combi in Freyr:

In 2007 klom Guy Van den Bergh, na een tip van Michel De Vogel, “God save the Queen” 8a en traverseerde in het bovenste gedeelte naar het relais van “Lachez les fauves” 7c op de Tête du Lion. Guy doopte deze combi met “Lachez la reine” en een quotatie van 8a.

vlnr: Mérinos, Les cinq Anes, Tête du Lion en Le Pape in Freyr (photo: Paul Lahaye)

De reglementen en milieuvergunningen schrijven voor dat er in Freyr helaas geen nieuwe routes geopend mogen worden en dus ook dat er geen nieuwe haken ingeboord mogen worden. Daarom klom Guy deze lijn slechts met de bestaande haken van beide routes en dat was een spannend stukje klimmen!

Afgelopen weekend klom Olivier Coenen deze parel boven de Maas en laat weten dat de doorsteek naar “Lachez les fauves” voor de mindere helden onder ons ook prima af te zekeren is met Camelots (C3#2, C3#1 en X4#0,3).

Share

Comments are closed.