Der Winter ist zurück!

Waischenfeld (photo: Paul Lahaye)

Na een drukke periode knijpen Isolde en ik er een weekje tussenuit naar de Frankenjura om even bij te tanken en het klimmen op te pakken. Door een gebroken teen heb ik drie maanden niet kunnen klimmen, maar met een iets groter comfortabel Mythos schoentje (Een dikke Merci aan La Sportiva!) kan ik gelukkig weer redelijk pijnvrij klimmen.

Pottenstein (photo: Paul Lahaye)

Ondanks het extreem slechte weer (temperaturen onder de 10 graden en regen) vermaken we ons prima, eindelijk weer rots! De tips van Sebastian Schwertner helpen ons de juiste gebiedjes te bezoeken met wandjes die nog enigszins droog blijven.

Op zijn aanraden bezoeken we ook het ‘nieuwe’ Enigma in Waischenfeld. Het gebied staat al vanaf 2005 in de Schwertner Frankenjura gids Band 1, maar in 2012 zijn er veel nieuwe routes ingeboord. Enigma is een leuk gebiedje met veel interessante routes in de negende graad (7b+ tot 7c+). Het gebied is al opgenomen in de Kletterführer App #2 en zal bij de volgende editie van Band 1 ook ook in de gedrukte gids verschijnen.

Isolde op weg naar Enigma (photo: Paul Lahaye)

Het laatste weekend sluit Ingmar Cramers zich bij ons aan en flasht ondanks de koude en vochtige condities (4 graden en stromende regen…) de prachtige “Totenbrett” 9+ (7c+) op Schiefer Tod. Een mooi moment om de week af te sluiten en richting huis te gaan!

Ingmar in "Betablocker" 9 (7c) op Enigma (photo: Paul Lahaye)

Samen met Ing op Schiefer Tod (photo: Isolde Toet)

Share

Comments are closed.